Home Tarifler Pasta ve Kekler Bisküvili Pasta Tarifi

Bisküvili Pasta Tarifi

0
Bisküvili Pasta Tarifi

Kolay bisküvili pasta tarifi ile sizlerleyiz. Tarifimiz, fazla vakti olmayanlar için, az malzemeli pasta yapmak isteyenler için güzel bir seçenek olacaktır.

Bisküvili Pasta Tarifi Malzemeleri

  • 1 litre kadar süt
  • 1 paket hazır toz çikolata sosu gerekli
  • 1 paket hazır muzlu puding
  • 5 paket petibör bisküvi gerekiyor (evet oldukça fazla kullanacağız)

Üzeri için:

  • 2 su bardağı kadar süt
  • 1 paket hazır paket toz çikolata sosu daha kullanıyoruz

Krem şanti malzemeleri:

  • 2 su bardağı kadar soğuk süt
  • 2 paket toz krem şanti

Bisküvili Pasta Yapılışı

Bisküvili pasta yapılışı için ilk olarak bir tencere içine sütümüzü aktaralım. Ardından tencereye muzlu hazır toz pudingimizi aktaralım. Peşinden de hazır toz çikolata sosumuzu aktaralım. Tenceredeki malzemeleri bir çırpma teli ile güzelce çırpalım .

Sonra ateşe alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim bu karışımı. Kıvam alıp göz göz olunca yaklaşık üç dakika kadar sonra ateşten alalım. Başka bir kaba aktaralım bu pudingimizi.

Bir kelepçeli kek kalıbının içine yağlı kağıt serelim hazırlayalım. Sonrasında kelepçeli kalıbımızın kenarlarından başlayarak, petibör bisküvilerimizi teker teker sıra halinde dizelim. (yani bir sıra bisküviyi kenarlara yaslayarak dolaşalım kalıbı )

Şimdi bir petibör bisküvi alalım elimize, bir slikon spatula ile puding sürelim bisküvinin bir tarafına; kalıbın kenarına yasladığımız bisküviye yapıştıralım.

Bir sıra da bu şekilde dönelim kalıbın içini. (yani ilk seferde kenarlara yasladığımız bisküvilere bu kez, puding sürülmüş bisküviyi yapıştıralım teker teker)

Ardından üçüncü kez tekrar, puding sürülmüş bisküvileri yine yaslamaya devam edelim diğer bisküvilere.

Böylece yuvarlak bir hat şeklinde pudingli bisküvileri kelepçeli kalıba dik olarak doldurmuş olduk.

Tam yuvarlak kalıbı doldurarak ortaya geldiğimizde, kalan boşluğu da güzelce dolduralım puding sürülmüş bisküvi ile.

Kelepçeli kalıbı dik olarak tıkış tıkış bisküviler ile doldurduğumuza göre şimdi pastamızın üstü için çikolatalı sos hazırlamaya başlayabiliriz.

Sütümüzü ve çikolatalı hazır sosumuzu tencereye alıp, sürekli karıştırarak çikolatalı sosumuzu hazırlayalım.

Sonra kıvamı gelince ateşten alalım. Bir iki dakika kadar tezgahta karıştırdıktan sonra, kalıptaki bisküvilerin üzerine dökelim, spatula ile boşluk kalmayacak şekilde dağıtalım.

Not: bu aşamada kalan boşlukları parça bisküviler ile doldurmayı da ihmal etmeyin.

Şimdi krem şantimizi hazırlamaya geldi sıra. Soğuk süt ile krem şantimizi çırpalım kabarana kadar mikser ile.

Ardından tezgahta iyice soğumaya başlamış kelepçeli kalıptaki pastamızın üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.

Ardından kalıpla aynı ölçüde kesilmiş bir yağlı kağıdı üzerine koyup, bir servis tepsisini yerleştirip pastamızı ters çevirelim .

(Bu aşama kafanızı karıştırmasın; çikolata sosu biraz donunca, kelepçeli kalıptan kurtarıp, bir servis tepsisine ters çeviriyoruz ki krem şanti ile kaplayalım pastamızı, nasıl kolayınıza geliyorsa öyle yapın yani, ters çevirin ya da çevirmeyin vs… )

Ardından çırptığımız krem şantimizi bir bıçak yardımı ile pastamızın kenarlarına, tepesine, her yerini kaplayacak şekilde bolca sürelim. Her tarafını düzeltip, düzleştirelim ki göze hoş gözüksün . Üzerini ise istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz size kalmış.

Bisküvili pasta   bitti sayılır; buzdolabında bir müddet beklettikten sonra servis edebilirsiniz.