Pratik,Kolay, Nefis Yemek Tarifleri, Kek Tarifi, Pankek, Krep, Islak Kek, Poğaça, Kurabiye, Tatlı, Kısır tarifleri,

Havuçlu Pasta Tarifi

İlginizi Çekebilir

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Havuçlu pasta da olur mu demeyelim, oluyor, az malzemeli, havuçlu ve bisküvili pastamız çok da güzel oluyor. 

Havuçlu pasta nasıl yapılır denemek isteyenler için güzel bir tarif geliyor. Kolay pasta tarifi için sizlere bisküvi ile yapılan havuçlu pasta yapılışını paylaşıyoruz.

Havuçlu Pasta Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet büyük havuç
  • 2 paket petibör sade bisküvi kullanalım
  • 4 yemek kaşığı kadar nişasta
  • 1.5 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 paket vanilin

Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır

Havuçları yıkayıp, soyalım, dilmleyelim güzelce. Ardından bir tencereye aktarıp, üzerine geçecek kadar su ekleyelim. Sonra havuçlar yumuşayana kadar pişirelim tencerenin kapağını kapatıp.

Havuçlarımız iyice pişip yumuşayınca, bir blendırdan geçirip püre haline getirelim.

Havuç püresini bir kaseye aktarıp üzerine bir su bardağı su ile çözündürdüğümüz nişastayı ekleyelim, bir kaşıkla güzelce karıştıralım tüm malzemeyi.

Sonra bu malzemeleri, bir sos kabına aktarıp, ateşe alalım.

İçine bu kez, bir limon suyu ekleyip, toz şekeri ve vanilini de katıp karıştırarak pişirelim. Havuçlu sosumuzun pişince kıvamını kontrol edelim, ama pişirirken karıştırmayı unutmayın dibi yapışmasın.

Koyulaşan kıvam alan havuçlu sosumuzu ateşten alıp tezgahta bekletelim.

Bir dikdörtgen borcamı çok hafif su ile ıslatalım önce.

Ardından petibör bisküvilerimizi bir sıra halinde keyfimize göre dizelim. (bizce üst üste borcamı kaplayacak şekilde dizmeniz daha kullanışlı)

Bisküvilerimizi dizdikten sonra, tezgahtaki havuçlu sosumuzdan bir ya da bir buçuk kepçe kadar alalım, bisküvilerin üzerine aktaralım. Sonra da bir kaşık ile her tarafına yayalım. Sonra bir kat daha bisküvi dizelim, tekrar bir kepçe havuç püresi ekleyelim, yine kaşıkla dağıtalım.

Bu şekilde istediğimiz miktara ulaşıncaya kadar, borcamı bisküvi ve havuç püresi, sosu ile kaplayalım.

En son pastamızın üzerini havuçlu sos ile kaplayıp, düzeltelim. Tezgahta bir süre bekletip, buzdolabına kaldıralım. Yaklaşık üç saat kadar bekledikten sonra havuçlu pasta tarifini tüketebilirsiniz.

Havuçlu pasta tarifi   bitti sayılır. Kolay havuçlu pasta tarifimizin üzerini, dövülmüş ceviz içi ile süsleyip, bir miktar Hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.

İlginizi Çekecek Tarifler

En Çok Okunan Tarifler